Vijf jaar voor woningoverval geëist tegen verdachte dood kaasboer

UTRECHT - Het Openbaar Ministerie wil dat André F. vijf jaar de cel in gaat voor een woningoverval op de Utrechtse Simplonbaan in 2012. F. is ook hoofdverdachte van de moord op kaasboer Kees Witteveen in Utrecht dit jaar.
In de rechtszaak rond de overval wordt F. ervan beschuldigd dat hij samen met medeverdachte Wendell L. en een onbekende derde man een woning aan de Simplonbaan zou zijn binnengedrongen. Dat gebeurde in juli 2012. De verdachten zouden gehoord hebben dat er in het huis geld te halen was.

PISTOOL

Eenmaal binnen zou F. een pistool tegen het hoofd van een slachtoffer hebben gezet om zo geld te krijgen. Ook werd de man in zijn hoofd gestoken. Een tweede slachtoffer kreeg een mes in haar buik en werd in haar gezicht geslagen. De buit was een portemonnee en een hoeveelheid cocaïne.
F. en zijn medeverdachte worden beschuldigd van poging tot doodslag, zware mishandeling en diefstal met geweld. Ook zou F. een pistool, een mes, heroïne en cocaïne op zak hebben gehad. Tegen medeverdachte Wendell L. wordt vier jaar onvoorwaardelijke celstraf geëist. Beide mannen zijn veelplegers met een strafblad van vele tientallen pagina's.

SCHETS VAN DE WONING

In de zaak staat ook een derde verdachte voor de rechter. Maria T. zou de twee overvallers hebben geholpen door de boel te verkennen en een schets van de woning te maken. Het OM eiste tegen haar twaalf maanden voorwaardelijke celstraf.
De advocaat van de 46-jarige André F. eist vrijspraak. Volgens haar kunnen de beschuldigingen van het OM niet worden bewezen.

DOOD KAASBOER

F. wordt ook beschuldigd van de dood van kaasboer Kees Witteveen. Die werd op 15 mei 2014 levenloos aangetroffen in zijn woning in de Beukstraat. Hij kwam door een misdrijf om het leven.
De 76-jarige kaasboer had een kraam op het Willem van Noortplein en was in de wijk Oudwijk waar hij woonde een bekend gezicht, omdat hij ook aan de deur verkocht.

Aanklager over veelpleger André F.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.