Dierenbeul verminkt paard in Hoevelaken

HOEVELAKEN/PROVINCIE UTRECHT - In Hoevelaken is een paard mishandeld met een scherp voorwerp. De manier waarop de dierenbeul te werk is gegaan, doet denken aan de mysterieuze paardenverminker die al meer dan een jaar actief is, onder meer in Soest en in Bunschoten.
De merrie was woensdag rond het middaguur met twee andere paarden in de wei gelaten. Twee uur later zag een voorbijganger dat het dier aan de achterkant meerdere keren was gestoken.
De recherche heeft een onderzoek ingesteld. De politie wil graag getuigen spreken die bij het weiland aan de Hogebrinkerweg iets verdachts hebben gezien. De andere twee paarden mankeerden overigens niets.
De politie onderzoekt al enige tijd of er een verband is tussen tientallen zaken, waarbij paarden zwaar zijn toegetakeld. Ook deze nieuwe mishandeling wordt daarin meegenomen, zegt een woordvoerder tegen RTV Utrecht. In alle gevallen gaat het om merries die met een scherp voorwerp in en rond de geslachtsdelen worden gestoken.
Of er één paardenbeul of meerdere daders actief zijn is niet duidelijk. De verminkingen vinden over het hele land plaats.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.