Dansschool in conflict met Utrechtse vastgoedorganisatie

UTRECHT - Dansschool Dance Sensation is boos op de gemeente Utrecht. Volgens de dansschool is het een administratieve chaos bij de afdeling die het onroerend goed beheert. Daarnaast wordt het gebouw waar een zaal gehuurd wordt niet goed schoongemaakt en spelen er kinderen op gevaarlijke plekken.
De huurovereenkomst tussen Dance Sensation en de gemeente is inmiddels stopgezet. Volgens de gemeente zou de dansschool de huur niet hebben betaald, maar de eigenaar ontkent dat. De start van het nieuwe seizoen is door de ontstane situatie uitgesteld. Daardoor kunnen honderden kinderen voorlopig niet naar hun dans- of musicalles.

ALTERNATIEVE LOCATIE

Uitwijken naar een andere locatie is niet makkelijk, zegt eigenaar Wim Lanfermeijer van de dansschool. "We zijn op een paar locaties wezen kijken, maar wij kunnen niet overal zomaar in. De vloer moet wel geschikt zijn. Kinderen doen namelijk grondoefeningen."
Dance Sensation heeft volgens eigen zeggen verschillende malen met de vastgoedorganisatie van de gemeente om te tafel gezeten, maar die gesprekken hebben niks opgeleverd. Ook andere gebruikers van het pand in Leidsche Rijn klagen over slecht beheer.

GEMEENTE

In een reactie zegt de gemeente Utrecht zich niet te herkennen in het beeld dat ondernemers problemen hebben met de vastgoedorganisatie. "We doen geregeld onderzoek naar klanttevredenheid en daaruit komt in het algemeen een positieve beoordeling naar voren."
Volgens de gemeente kan het zijn dat er op individuele locaties zaken niet goed lopen. In zulke gevallen gaat de gemeente met de ondernemers en de betrokken partners daarover in gesprek.

Eigenaar over de zoektocht naar een alternatieve locatie
De gemeente en de dansschooleigenaar ruziën over de locatie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.