Voetbalclub Everdingen maakt zich op voor bezoek Beatrix

EVERDINGEN - Prinses Beatrix bezoekt zaterdag voetbalvereniging S.C. Everstein in Everdingen. Bij de club is namelijk de landelijke campagnedag van de Zwaluwen Jeugd Actie.
Pupillen en junioren hebben het afgelopen jaar geld ingezameld voor deze actie, zodat sportvoorzieningen kunnen worden aangeschaft voor gehandicapte leeftijdsgenootjes. Het gaat om de grootste sportactie van het land en bestaat al 55 jaar. Jaarlijks komen meer dan 300.000 jeugdspelers van de KNVB in actie om geld op te halen.

WARM HART

Dit jaar is er meer dan drie ton opgehaald. De helft gaat naar het Prinses Beatrix Spierfonds om onderzoek te doen naar de ziekte Duchenne bij kinderen. Volgens de organisatie draagt de prinses het toernooi daarom een warm hart toe en bezoekt ze het toernooi al jaren. Daarom is ze er zaterdag ook bij in Everdingen.
Tijdens de campagnedag worden demonstratiewedstrijden gespeeld, zoals voetbal, rolstoelhockey en rolstoeldansen. Prinses Beatrix woont een aantal demonstraties bij en spreekt met de deelnemers. Daarnaast neemt zij het ingezamelde bedrag van de Zwaluwen Jeugd Actie in ontvangst voor het Prinses Beatrix Spierfonds.

VEILIGHEIDSMAATREGELEN

De gemeente Vianen heeft speciale verkeers- en veiligheidsmaatregelen genomen om het bezoek in goede banen te leiden. Zo geldt er op de Lekdijk tussen Hagestein en Evedingen een stop- en parkeerverbod. Verder wordt inwoners van Everdingen verzocht om lopend naar het sportcomplex te komen.


Organisatie over bezoek prinses Beatrix op Radio M Utrecht