Rechtszaak tegen overvallers uitgesteld door liegende getuigen

UTRECHT - De rechtszaak tegen twee verdachten van een overval op restaurant Klein Zwitserland in Driebergen is voorlopig uitgesteld nadat vier getuigen door de mand vielen.
Het viertal werd vrijdag door de rechter gehoord over de overval. Ze hadden vooraf een brief geschreven waarin zij zorgden voor een alibi voor een van de verdachten, een 30-jarige man uit Utrecht. Hij zou tijdens de overval, op 30 januari, op een feestje zijn geweest. De andere verdachte had al bekend.

MEINEED

Tijdens de zitting moesten de vier getuigen apart van elkaar een verklaring afleggen en hun telefoon inleveren. Daar bleek al snel dat hun verhalen niet klopten, waarna twee getuigen werden aangehouden voor meineed. De andere twee gaven toe dat ze hadden gelogen.
De twee verdachten kwamen op 30 januari 2014 gewapend en met bivakmutsen op het restaurant binnen en vroegen om geld. Omdat het geld al was weggebracht, gingen ze er zonder buit vandoor.
Het duo wordt ook verdacht van een overval op een snackbar in Utrecht, in de nacht van 30 op 31 januari. Ook zouden ze betrokken zijn geweest bij een bedrijfsinbraak in Zeist.
Volgende week wordt gekeken wanneer de zaak verder gaat.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.