Recordpoging Ice Bucket Challenge in Soest

SOEST - Tijdens de Gildefeesten in Soest is zaterdag geprobeerd een recordaantal mensen mee te laten doen aan de Ice Bucket Challenge. Hoewel er uiteindelijk geen record werd neergezet, waren er toch tientallen mensen die meededen aan de actie.
Bij de poging was het de bedoeling dat zo'n vijfhonderd mensen tegelijk een emmer ijswater over zich heen zouden gooien. De organisatie van de Gildefeesten wilde daarmee niet alleen een leuk record, maar ook aandacht voor de spierziekte ALS. Daarbij werd gerefereerd aan 3FM-dj Gerard Ekdom uit Soest, die zijn moeder aan de ziekte verloor.
De Ice Bucket Challenge is al weken een enorme hype op internet. Grote sterren en onbekende mensen doen mee en nomineren vervolgens anderen om hetzelfde te doen. Wie de uitdaging niet aangaat, wordt verzocht een bedrag te storten aan Stichting ALS Nederland.

VAN ZANEN

Eerder deze week ging de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen de uitdaging aan. Hij kreeg een nominatie van minister Opstelten en liet zich vervolgens door drie Utrechters en een Spaanse toerist met vier emmers ijswater overgieten. Daarna nomineerde hij actrice Betty Schuurman, Nijntje als Utrechts symbool en de voetbaltalenten van Jong FC Utrecht.
Stichting ALS Nederland maakte deze week bekend al ruim een miljoen euro aan donaties te hebben binnengekregen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.