Prinses Beatrix neemt cheque voor goede doel in ontvangst

EVERDINGEN - Prinses Beatrix heeft zaterdag bij Sportclub Everstein in Everdingen een cheque van 410.000 euro in ontvangst genomen voor het goede doel.
Het geld is ingezameld door jonge voetbalspelertjes uit heel het land en bedoeld voor de Zwaluwen Jeugd Actie. Die gebruikt het geld onder meer voor onderzoek naar de ziekte van Duchenne, een fatale spierziekte die vooral bij jongens voorkomt.
Van het ingezamelde geld gaat de helft naar Spieren voor Spieren en het Prinses Beatrix Spierfonds. De andere helft gaat naar een speciaal fonds van de Zwaluwen Jeugd Actie. Uit dat fonds kunnen voetbalclubs geld ontvangen om clubgebouwen toegankelijker te maken voor kinderen met een beperking.
Tijdens de campagnedag werden demonstratiewedstrijden gespeeld, zoals voetbal, rolstoelhockey en rolstoeldansen. Prinses Beatrix woonde een aantal demonstraties bij en sprak met de deelnemers.
De Zwaluwen Jeugd Actie is de grootste sportactie van het land en bestaat al 55 jaar. Jaarlijks komen meer dan 300.000 jeugdspelers van de KNVB in actie om geld op te halen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.