Raadsleden uiten zorgen over toekomst Hofpoort

WOERDEN - De directie van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis krijgt vanavond een statement van raadsfracties uit Woerden en omliggende gemeenten. Het Hofpoort wil fuseren met het Antoniusziekenhuis en de raadsleden vrezen voor de toekomst van het Woerdense hospitaal.
"De meeste zorgen gaan toch wel over de spoedeisende hulp", zegt Elias Bom van STERK Woerden, één van de initiatiefnemers van het statement. "Ook willen we dat het ziekenhuis een volwaardig ziekenhuis blijft."
Bom zegt dat als de geruchten over sluiting van de spoedeisende hulp kloppen, mensen voor relatief kleine ingrepen straks een stuk verder moeten rijden. "Voor een gemeente als Woerden met 50.000 inwoners vinden we dat al heel wat", zegt hij, "maar het gaat ook over het verzorgingsgebied. Oudewater, Montfoort, Bodegraven zijn ook aangewezen op het Hofpoort."

ZORGEN

In de verklaring staan alleen de zorgen en nog geen oplossingen. Bom zegt nog niet met suggesties te kunnen komen, omdat veel nog onduidelijk is. Hij hoopt dan ook dat de ziekenhuisdirectie snel met een reactie komt. "Er wordt al anderhalf jaar over de fusie onderhandeld, maar daar horen we nog maar heel weinig van."
Bom is er niet gerust op dat de ziekenhuisdirecties naar de fracties luisteren en daarom gaat er een afschrift van de verklaring naar de Tweede Kamer en De Nederlandse Zorgautoriteit, die de fusie moet goedkeuren.

PETITIE

Behalve de verklaring van de fracties krijgt de directie van het Hofpoort dit weekend ook een afschrift van online petities die fracties en inwoners hebben ondertekend.
Het Antonius Ziekenhuis en Zuwe Hofpoort Ziekenhuis willen met de fusie de kwaliteit van de complexe zorg verbeteren en de basiszorg beter spreiden over de regio.

Initiatiefnemer raadsconferentie, Elias Bom van STERK Woerden
Zorgen over toekomst Hofpoort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.