Juwelendief gepakt, politie zoekt eigenaren van de buit

PROVINCIE UTRECHT - De politie is op zoek naar de eigenaren van vele honderden gestolen sieraden. De partij werd ontdekt bij een 31-jarige vrouw uit Amersfoort, die in twee jaar tijd bij naar schatting vijfhonderd bejaardenhuizen binnensloop.
Ze veranderde regelmatig van kapsel en haarkleur en sloeg toe door het hele land, onder meer in de stad Utrecht. Ze reed eerst in een zwarte Opel Meriva en vanaf begin juli in een grijze Ford Mondeo. Eind juli liep ze in Twente tegen de lamp.
Volgens de politie ging ze altijd zeer geraffineerd te werk. Zo liep ze bij de meestal wat oudere tehuizen naar binnen op momenten dat het er toch al druk was. Tegenover bewoners, voor zover bekend alleen bejaarde vrouwen, deed ze zich voor als hulp. Ze schoof bijvoorbeeld een gordijn dicht of zette een kopje thee. Vaak stond ze binnen tien minuten weer buiten met haar buit.
De moderne woonzorgcomplexen liet de dievegge vawege de betere beveiliging links liggen. Uit politieonderzoek is gebleken dat ze vooral op de dinsdagen en zondagen aan de slag ging en vaak tussen 12.00 en 14.00 uur.
De politie vraagt ook kinderen van slachtoffers goed te kijken of er bij hun ouders sieraden missen, omdat veel van de slachtoffers dement zijn. Dinsdagavond besteedt het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.