Woningcorporatie Zeist blundert met lift in seniorencomplex

ZEIST - Ongeveer vijftig senioren in appartementencomplex De Heuvel in Zeist hebben deze week toch een lift tot hun beschikking. Eigenlijk zouden zij deze hele week hebben moeten traplopen, maar een medewerker van woningbouwvereniging De Kombinatie blunderde door de verkeerde datum door te geven waarop de lift gerenoveerd zou worden.
De werkzaamheden starten pas maandag 15 september in plaats van 1 september. Bewoners van het seniorencomplex balen van de vertraging. Ze hebben hun agenda's afgestemd op de liftloze week en sommige bewoners kregen zelfs slapeloze nachten van de stress.

'DOMME MENSELIJKE FOUT'

Woningbouwvereniging De Kombinatie spreekt van een 'domme menselijke fout'. "Een collega was op vakantie en hij heeft eigenlijk verzuimd de correcte week door te geven. Daardoor gingen wij er vanuit dat het deze week plaatsvond."
De bewoners van De Heuvel waren aanvankelijk erg boos over de aangekondigde liftwerkzaamheden. Ze wilden graag een tijdelijke noodlift omdat veel mensen slecht ter been zijn, maar volgens De Kombinatie is dat te duur.

LIFTHULP

Wel heeft de woningbouwvereniging Lifthulp ingeschakeld, een bedrijf dat bewoners hulp biedt door boodschappen te doen, de hond uit te laten of de brievenbus te legen. Ook wilden zij een apparaat installeren waarmee bewoners makkelijker de trap op en af kunnen. Dit bedrijf komt vanaf 15 september alsnog in actie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.