Paardenbeul slaat op klaarlichte dag toe in Amersfoort

AMERSFOORT - Opnieuw is in de provincie Utrecht een paard mishandeld. Dit keer was het raak in Amersfoort, bij een weiland langs de Hogeweg. De politie sluit, gezien de werkwijze, niet uit dat er een verband is met eerdere mishandelingen in onder meer Soest, Bunschoten en Hoevelaken.
De eigenaresse ontdekte de mishandeling maandag rond 17.00 uur. De merrie was verminkt met iets scherps en is ter plaatse behandeld aan de verwondingen. Uit onderzoek bleek dat de dader heeft toegeslagen tussen 15.00 en 16.30 uur. Waarschijnlijk is de dierenbeul vanaf het fietspad aan het Bloeidaalpad bij het paard gekomen.
Een woordvoerder van de politie noemt het opvallend dat de beul overdag heeft toegeslagen. In Hoevelaken was dat ook het geval. De politie is op zoek naar getuigen.
Verspreid over het land zijn de afgelopen maanden tientallen paarden mishandeld, onder meer met een stok en een stanleymes. De Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren wil de dader of daders stoppen door het instellen van burgerwacht. In Maarsbergen is vrijdagavond een landelijke bijeenkomst waar mensen zich kunnen aanmelden.