Van Lunteren ziet af van lijsttrekkerschap VVD

UTRECHT - Remco van Lunteren (VVD) wil geen lijsttrekker meer zijn van zijn partij bij de Provinciale Statenverkiezingen van maart volgend jaar.
In mei van dit jaar maakte de Utrechtse Kamercentrale van de VVD (de regionale afdeling) nog bekend dat Van Lunteren in 2015 de kandidatenlijst zou aanvoeren, maar hij ziet daar nu dus toch vanaf.
"De partij wilde graag dat ik zou doorgaan", aldus Van Lunteren. Daarom zegde hij "in het partijbelang" aanvankelijk toe. Toen hij er in de zomervakantie nog eens rustig over nadacht, kwam de gedeputeerde tot de conclusie dat hij niet kan beloven met dezelfde inzet een volgende termijn van vier jaar helemaal vol te maken, zegt Van Lunteren tegen RTV Utrecht. Daarom trekt hij zijn kandidatuur in.
Een andere reden voor zijn besluit is er volgens hem niet. "Ik doe dit werk nog steeds met veel plezier, maar kan tegelijkertijd concluderen dat ik de doelen die ik mij vooraf gesteld heb, behaald heb."

BEDRIJFSLEVEN

Van Lunteren zegt ook nog geen nieuwe baan te hebben. "Ik heb de afgelopen jaren met veel plezier gewerkt voor de publieke zaak, maar ik heb ook genoten van mijn tijd in het bedrijfsleven."
Als gedeputeerde ging de VVD'er de afgelopen jaren over onder meer verkeer, economie en financiën. Ook was hij waarnemend Commissaris van de Koning.
Het bestuur van de Utrechtse Kamercentrale "betreurt zijn besluit, maar heeft veel respect voor de afweging die Remco heeft gemaakt", aldus een verklaring van voorzitter Wouter Kolff. Later deze week wil het bestuur bekendmaken wie in plaats van Van Lunteren VVD-lijsttrekker moet worden bij de Statenverkiezingen in 2015.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.