Aannemers durven Utrechtse raamprostitutie niet aan

UTRECHT - Geen enkele aannemer wil de nieuwe prostitutiezone bij het Zandpad ontwikkelen. Volgens de gemeente Utrecht vrezen de bouwers de financiering niet rond te krijgen en vinden ze de risico's te groot omdat er nog te veel onzekerheden zijn. Ook hebben ze moeite het imago van de prostitutiebranche en hun rol als verhuurder.
Utrecht benaderde zes bouwers met de vraag of ze de grond bij het Zandpad wilden huren van de gemeente en op eigen kosten werkruimten wilden bouwen om die te verhuren aan exploitanten en zelfstandige prostituees. Er is uiteindelijk geen enkele inschrijving binnengekomen.
De gemeente spreekt van een 'teleurstelling' en onderzoekt of er meer zekerheden in moeten worden gebouwd om deelname interessanter te maken. Ook overweegt het college investeerders of ontwikkelaars te benaderen.
Omdat er nu nog geen bouwer of verhuurder is, kan er nog geen omgevingsvergunning worden aangevraagd. Ondertussen zegt de gemeente door te gaan met het opstellen van het bestemmingsplan, het ontwerpen van de openbare ruimte en de voorbereidingen voor het bouwrijp maken. Ook wordt binnenkort gestart met de procedure voor de selectie van exploitanten en zzp'ers.