"Regels Amersfoortse fractievergoeding aanscherpen"

AMERSFOORT - De regels rond de Amersfoortse fractievergoedingen moeten worden aangescherpt. Dat vindt de commissie die de bestedingen controleert.
Raadsfracties krijgen jaarlijks een bedrag uit de gemeentebegroting om hun werk te kunnen doen. Volgens de commissie is niet duidelijk genoeg wat van het budget wel en niet mag worden gedaan en is er te veel ruimte voor interpretatie.
De Burgerpartij Amersfoort (BPA) gaf bijna 80 procent van het geld uit aan externe juridische adviezen, terwijl de gemeente ook juristen in dienst heeft. Ook had de BPA de verantwoording van de bestedingen netter en overzichtelijker moeten aanleveren, stelt de commissie.
Verder betaalde het CDA en de Groep Van Vliet onder meer abonnementen op vakbladen van de fractievergoeding, zo blijkt uit bevindingen van de controleurs. Ook de uitgave aan politieke cafés van de VVD roept vragen op. Dit had voorgelegd moeten worden aan het fractievoorzittersoverleg, luidt het oordeel.
De controlecommissie doet een aantal aanbevelingen in een brief aan de raad. Die moeten leiden tot een transparantere regeling.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.