Clubs stellen ultimatum over voetbalvelden Stichtse Vecht

STICHTSE VECHT - Stichtse Vecht moet binnen vier weken met opheldering komen over het onderhoud van voetbalvelden in de gemeente. Dat eisen negen voetbalclubs in de gemeente.
De clubs zijn ontevreden over het onderhoud. Zo liggen er door de slechte afwatering veel plassen op hun grasmat en daardoor zijn veel velden vaak niet goed bespeelbaar. De voetbalverenigingen zijn bang dat trainingen en wedstrijden daardoor in de toekomst afgelast moeten worden.
De clubs willen nu weten wat de gemeente met het onderhoudsbedrijf heeft afgesproken over het beheer en onderhoud van de velden, maar na negen maanden aandringen hebben de clubs nog altijd geen antwoord.

OPENBAARHEID

Een van de verenigingen die aan de bel trekt, is VIOD uit Tienhoven, zegt voorzitter Albert Jan Den Ouden: "Nu kunnen we alleen een beetje zeuren op de aannemer. Maar wij weten alleen niet wat die aannemer moet doen. Misschien doet hij het wel goed en doet hij wat hem opgedragen wordt. Alleen weten we dat niet en dat willen we nu boven tafel krijgen."
De clubs eisen daarom via de wet openbaarheid van bestuur inzage in de stukken. Aan de hand van de contracten willen de clubs bepalen of zij beter zelf voor dat geld hun velden kunnen onderhouden.

GEMEENTE

De gemeente zegt de clubs volledige informatie te willen geven over het toekomstige onderhoud. Na de vakantieperiode worden de gesprekken hierover met de clubs hervat. Volgens een woordvoerder worden de uitnodigingen daarvoor deze week verstuurd.
Andere voetbalclubs die de brandbrief hebben ondertekend zijn Maarssen, OSM'75, DWSM, VV Kockengen, FC Breukelen, osv Nita, SV De Vecht, CSV VIOD en VV DOB.

'Clubs stellen ultimatum over voetbalvelden Stichtse Vecht'