Van Lunteren: Iets te snel met accepteren lijsttrekkerschap VVD

UTRECHT - Remco van Lunteren geeft toe dat hij eerder dit jaar iets te snel heeft toegezegd lijsttrekker te worden voor de VVD bij de Provinciale Statenverkiezingen in 2015. De gedeputeerde beloofde in mei de kar te gaan trekken voor de liberalen maar kwam daar na wat overpeinzingen in de zomervakantie op terug.

VOORBARIG

Van Lunteren ontkent tegen RTV Utrecht niet dat hij begin dit jaar wellicht iets te voorbarig is geweest: "Misschien had ik inderdaad in mei wel moeten zeggen: 'Jongens, geef mij even de tijd om er in de zomer nog eens goed over na te denken en dan kom ik met mijn besluit'. Maar ja, ik had zoiets van: je kan beter met je besluit komen als je er goed over hebt nagedacht en erop terugkomen dan dat ik mensen iets ga beloven dat ik niet kan waarmaken."
Van Lunteren is er niet van overtuigd dat hij hetzelfde werk nog eens vier jaar met dezelfde intensiteit kan doen: "Ik denk niet dat ik dat nog eens vier jaar volhoud, en dan moet je ook niet gaan beloven dat je dat wel gaat doen."

STOPPEN

De gedeputeerde is al meer dan vier jaar namens de provincie verantwoordelijk voor beleid op het gebied van verkeer, economie en financiën. Hij wil zich de komende zes maanden op de voorbereidingen voor de verkiezingen in maart storten en dan een punt achter zijn provinciecarrière zetten: "Ik trek liever de deur achter mij dicht met het idee: 'Eigenlijk ben ik een jaar te vroeg weggegaan', dan dat ik vertrek met het idee: 'Eigenlijk had ik beter een jaartje eerder kunnen stoppen.'"
Wat Van Lunteren na zijn werk bij de provincie gaat doen, weet hij nog niet.

Van Lunteren op Radio M Utrecht over zijn besluit te stoppen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.