Tientallen tips over grote juwelenroof

PROVINCIE UTRECHT - De politie heeft zeker 66 tips binnengekregen over een grote juwelenroofzaak. Volgens de politie werden honderden bejaarde vrouwen slachtoffer van een 31-jarige verdachte uit Amersfoort.

SMOES

In het tv-programma Opsporing Verzocht werd dinsdagavond aandacht gevraagd voor de omvangrijke zaak. Een 31-jarige verdachte uit de provincie Utrecht zou in twee jaar tijd honderden juwelen van 400 tot 500 bejaarden hebben gestolen door met een smoes hun kamer binnen te dringen.
De vrouw deed zich bij bejaardentehuizen en verzorgingshuizen bij aankomst voor als bezoeker. Zodra ze in het pand was, klopte ze bij bejaarde vrouwen aan en verzon ze smoesjes zodat de dames haar binnenlieten.
Zo verzon ze bijvoorbeeld dat ze een medewerkster van de instelling was. Daarna stal ze allerlei waardevolle eigendommen. Dit deed de vrouw meestal aan het begin van de middag, omdat het dan over het algemeen erg rustig op de afdelingen is.

HELER

De meeste gestolen sieraden met een hoge waarde zijn volgens de politie al doorverkocht. De juwelen die in het huis van de verdachte vrouw zijn gevonden, wil de politie graag teruggeven aan de rechtmatige eigenaren. Het gaat vooral om gouden voorwerpen en sieraden die de vrouw nog niet zou zijn kwijtgeraakt aan haar heler.
De politie onderzoekt de binnengekomen tips. Het is nog niet bekend of er ook bruikbare informatie bij de 66 tips zit.