Bouwvakker uit modder bevrijd in Woerden

© Alex Kok
WOERDEN - Een bouwvakker die woensdag aan de Van Helvoortlaan in Woerden een uur lang in de modder vastzat, is woensdagmiddag rond 12.00 uur door de brandweer bevrijd.

GEWOND

De man was bezig met aanleg van de riolering op drie meter diepte. Toen een zijwand instortte, kreeg de man een grote lading zand en klei over zich heen, waarbij hij gewond raakte. De bouwvakker kwam tot zijn middel vast te zitten in de modder.
De brandweer probeerde de man uit zijn benarde positie te redden. Een traumahelikopter werd uit voorzorg opgeroepen. Ook rukten er andere hulpdiensten uit.

IMPROVISEREN

Volgens Marcel Westendorp van Veiligheidsregio Utrecht is dit geen dagelijkse kost voor de brandweerlieden, dus moesten de reddingswerkers enigszins improviseren. Uiteindelijk werd er een lading water in het gat gespoten, zodat het zand minder compact werd en daardoor kon de man loskomen.
Volgens Woerden TV had de bouwvakker veel pijn tijdens de bevrijding. Ambulancepersoneel stond klaar om hem te verzorgen en hij werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe het met de man gaat, is onbekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.