Kamerleden schrikken van misstanden verzorgingshuizen

PROVINCIE UTRECHT - Politieke partijen in Den Haag maken zich zorgen over de misstanden in de zorg in de provincie Utrecht. Voor Kamerleden is het aanleiding om vragen te stellen aan staatssecretaris Van Rhijn.
RTV Utrecht liet Tweede Kamerleden Renske Leijten (SP) en Mona Keijzer (CDA) twee van de vele schrijnende verhalen horen van bewoners en hun familie van Utrechtse verzorgingshuizen.
De politici hoorden onder meer het verhaal van Riek van den Tempel. Ze verloor haar moeder aan een, volgens haar, verwaarloosde blaasontsteking. De vader van Richard Stekelenburg woont in het Huis aan de Vecht in Utrecht en volgens hem gaan daar de meest simpele dingen niet goed.

TAKENPAKKET

De oplossing voor alle problemen ligt volgens Keijzer vooral bij het takenpakket van de verpleegkundigen. "Ze zijn veel te veel bezig met het invullen van papieren", zegt het CDA-Kamerlid. "Ze zitten naast dikke ordners. Waarom zijn ze niet aan het bed bij de ouderen?"
Leijten pleit voor beter toezicht. Volgens haar kunnen de inspecteurs wel versterking gebruiken. "Het is evident dat er steeds minder inspecteurs zijn in verhouding tot beleidsmedewerkers bij de inspectie, steeds minder medisch opgeleide inspecteurs zijn en de inspectie ook niet de slagkracht heeft om op misstanden direct af te stappen. "
De parlementariërs zullen de Utrechtse voorbeelden gebruiken in een debat over de ouderenzorg dat binnenkort met staatssecretaris Van Rhijn wordt gehouden.

Kamerleden schrikken van misstanden verzorgingshuizen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.