Harmelen bezorgd over veiligheid nieuwe randweg

HARMELEN - Inwoners van Harmelen maken zich zorgen over de verkeersveiligheid bij de nieuwe randweg. Die weg wordt op dit moment aangelegd, zodat het doorgaande verkeer voortaan niet meer door het dorpshart van Harmelen hoeft te rijden.
Maar de nieuwe zuidwestelijke randweg doorkruist bij de Hofbrug een smalle weg die door veel fietsers wordt gebruikt. Volgens veel inwoners veroorzaken de aanpassingen bij de Haanwijk, zoals dat weggetje heet, nú al gevaarlijke situaties. Zo zijn de rijbanen bij het kruispunt erg smal geworden.

DRUKKER

"Vorige week fietste ik daar toevallig. Op het allerlaatste moment zag een automobilist dat er een andere auto aan kwam rijden. Die ging nog vlug aan de kant, maar omdat ik daar ook fietste werd ik in de berm gedrukt. Het ging dus al bijna mis," aldus Ingrid Vianen, één van de ongeruste inwoners.
Er wordt gevreesd dat het op de smalle weg alleen maar drukker wordt, als de nieuwe randweg eind dit jaar opengaat voor het verkeer. CDA-raadslid Henny Ekelschot eist uitleg van het gemeentebestuur. Volgens hem zijn er mogelijkheden om de weg veiliger te maken: "Je zou kunnen proberen om het fietsverkeer te scheiden van het gemotoriseerde verkeer. Dat zal bijdragen aan meer veiligheid voor fietsers".

AANPASSINGEN

Wethouder Cor van Tuijl zegt op de hoogte te zijn van de situatie en legt alle ongerustheid niet zomaar naast zich neer: "We hebben zorgvuldig naar de inrichting van het kruispunt gekeken. Maar mocht na de opening van de randweg eind dit jaar blijken dat er knelpunten zijn, dan ben ik bereid om een paar aanpassingen te doen."
Ondertussen zitten de inwoners nog wel met de gevaarlijke situatie in hun maag. Tóch heeft Ingrid Vianen er alle vertrouwen in dat de wethouder uiteindelijk met een oplossing komt: "Ik hoop dat ze het kruispunt nog wat kunnen aanpassen en de weg wat kunnen verbreden. Misschien dat ze ook nog een fietspad kunnen aanleggen".
Het CDA heeft de wethouder inmiddels schriftelijke vragen gesteld over de kwestie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.