Oudste voetballer Polsbroek hangt kicksen aan de wilgen

POLSBROEK - Voetbalvereniging SPV'81 in Polsbroek organiseert vrijdagavond een afscheidswedstrijd voor het oudste clublid. Cees Haaksman stopt op 71-jarige leeftijd met voetballen.
Haaksman is mede-oprichter van de SPV en was er in het verleden ook voorzitter. Hij speelde tot voor kort nog competitiewedstrijden, maar nu het is mooi geweest. "Aan de ene kant doet het me zeer, maar aan de andere kant moet ik ook realistisch zijn," zegt Haaksman. "Ik heb tot mijn 71ste zo veel plezier gehad zonder blessures en ik heb altijd lekker mee kunnen voetballen. Maar op een gegeven moment zegt je gezond verstand dat het wel genoeg is."
Voor Haaksman was de voetbalclub jarenlang een intensieve tijdsbesteding. Zijn vrouw plaatste daar wel eens vraagtekens bij. "Dan vroeg ze of een ander dat niet eens kon doen. En dan zei ik: Jawel, maar dan komt het niet goed."
SPV is erelid Haaksman dankbaar voor wat hij in de clubgeschiedenis van ruim dertig jaar heeft gedaan voor de vereniging. Voorzitter Theo Sangers: "Zonder Cees was SPV'81 er niet geweest. Hij heeft het voetbal naar Polsbroek gebracht en is een van de mensen die de vereniging heeft gemaakt tot wat hij nu is."
In de afscheidswedstrijd vrijdagavond speelt het gezin van Haaksman mee en zijn kleindochter verricht de aftrap. Na het laatste fluitsignaal blijft de Polsbroeker nog wel actief als vrijwilliger.