Verwarde man Utrecht vluchtte voor schietpartij school in

UTRECHT - De man die vrijdagmorgen in Utrecht bij een aanhouding door de politie werd neergeschoten, was kort daarvoor een basisschool in gevlucht. De directrice van de Dr. Bosschool heeft de man al pratend het gebouw uit begeleid voor hij voor problemen kon zorgen. Kort daarna werd hij om de hoek van de school in zijn been geschoten en aangehouden.
De man was vrijdagochtend betrokken bij een steekincident op de De Sitterlaan. De politie startte daarna een klopjacht met de politiehelikopter. Tijdens zijn vlucht voor de politie is de man de school op de Maria van Reedestraat in gelopen.

SCHOOLDIRECTRICE

De directrice van de school trof de man daar rond 8.30 uur aan in de hal van het gebouw. De school was al open en ouders waren bezig hun kinderen af te zetten. Een van hen had ook al de politie gebeld over de vreemde man die in de school rondhing.
De directrice heeft de verwarde man samen met een ouder al pratend en volgens de site van de school 'onder lichte dwang' naar buiten begeleid. Daar kwam de politie net aanlopen.

AANHOUDING

De man is uiteindelijk om de hoek van de school op de Adriaen Beyerkade door agenten in het been geschoten, met pepperspray bespoten en aangehouden. Daarna is hij met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer van de steekpartij op de De Sitterlaan maakt het naar omstandigheden redelijk.
Op de plek waar de verwarde man is aangehouden, lagen een mes en hamer op straat maar de directrice van de school benadrukt tegen RTV Utrecht dat er in de school niets is gebeurd. Zij zag ook geen wapens bij de man. "Hij had een tas in zijn handen. Wellicht dat daar iets in zat."
Na het vertrek van de man is de directrice onmiddellijk bij alle klassen langs gegaan om de kinderen gerust te stellen. Daarna zijn de ouders ingelicht. De vrouw had verder geen behoefte met de media te praten en wilde zich er eerst op richten om de rust op school te laten terugkeren.

Politiewoordvoerder: Geschoten om verdachte onder controle te krijgen
U Vandaag over de schietpartij