Verkeerslichten Utrecht op rood voor spooktrams

UTRECHT - De verkeerslichten van de tram op het Westplein in Utrecht functioneren al een jaar heel slecht en zorgen voor veel overlast. Dat blijkt uit onderzoek van RTV Utrecht.
De lichten die voetgangers en fietsers moeten waarschuwen voor een naderende tram gaan tientallen keren per dag aan zonder dat er een tram komt. Ook de verkeerslichten voor het autoverkeer gaan dan op rood, waardoor al het verkeer moet wachten. Dat duurt vaak anderhalve minuut.
De gemeente geeft toe dat de installatie niet goed functioneert. Een videosysteem signaleert of er een tram nadert, maar dit systeem ziet vaak spooktrammen. Al een jaar lang wordt er gezocht naar een oplossing. Volgens de gemeente is die nu bedacht en deze zou over een maand kunnen gaan werken. Garanties dat het nieuwe systeem wel foutloos werkt, wil de gemeente niet geven.
Het CDA in Utrecht maakt zich boos over de situatie. De partij verwijt de wethouder dat zij de gemeenteraad fout heeft voorgelicht. Eerder stelde de partij vragen over de tram na een dodelijk ongeval in Kanaleneiland. De wethouder zei toen dat er geen structurele problemen zijn met verkeerslichtinstallaties. Dat antwoord blijkt nu onjuist te zijn. De partij stelt donderdag nieuwe vragen aan de wethouder.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.