Hockeysters Voordaan stiekem gefilmd door Wassenaarse trainer

GROENEKAN - Speelsters van hockeyclub Voordaan in Groenekan zijn stiekem gefilmd in de kleedkamer van HGC in Wassenaar. Dat blijkt uit een brief van de hockeybond aan de club. Tegen RTV Utrecht zegt voorzitter Patricia Hallers dat het bestuur geschokt is. Ze benadrukt dat er geen kinderen van Voordaan op de heimelijke opnames staan.
De zaak kwam aan het licht na de aanhouding van voormalig HGC-trainer Luigi C. Hij wordt ervan verdacht in het geheim zowel meisjes als volwassen speelsters te hebben gefilmd in de kleedkamers van de Wassenaarse club. Hij zou die opnames op DVD's hebben gezet. C. stelde zijn camera tussen 2006 en 2011 op in de kleedruimte.
Volgens het bestuur gaat het in het geval van Voordaan alleen om volwassen speelsters. De politie, die de beelden in beslag heeft genomen, heeft niet bekend gemaakt welke speelsters zijn gefilmd. Ook is niet duidelijk om hoeveel vrouwen het gaat.
Het bestuur van de vereniging gaat op 11 september naar een landelijke informatiebijeenkomst over de zaak. Daar zijn alle clubsvertegenwoordigers aanwezig van speelsters die zijn gefilmd. In totaal gaat het volgens Justitie om 34 bezoekende clubs. Voordaanleden die vragen hebben over het misdrijf kunnen zich melden bij het clubbestuur. Volgens Hallers worden die vragen meegenomen naar de bijeenkomst.

Voordaan-voorzitter Patricia Hallers over de geheime kleedkameropnames

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.