Paarlberg stapt naar Europees Hof

MAARSSEN - Vastgoedhandelaar Jan Dirk Paarlberg gaat naar het Europees Hof in de hoop onder een gevangenisstraf van vier jaar uit te komen. Dat vertelt zijn advocaat in de uitzending van KRO Brandpunt van zondag.
De Maarssense zakenman kreeg de vier jaar celstraf opgelegd voor het witwassen van zo'n 17 miljoen euro die Willem Holleeder afperste van Willem Endstra.
De advocaat van Paarlberg zegt dat die veroordeling onterecht is en hoopt dat de Europese rechters helpen dat te bewijzen: "Wij willen dat het Europees Hof ons toegang verleent tot de administratie (van Willem Endstra) en dat dat ertoe leidt dat de heer Paarlberg kan aantonen dat de transacties wel degelijk zakelijk waren. Dat betekent dan dat de veroordeling ten onrechte was".
Dat Paarlberg het niet eens was met zijn straf was al duidelijk. Toen hij in hoger beroep in Nederland niet in het gelijk werd gesteld, weigerde hij terug te komen uit Frankrijk om zijn straf uit te zitten. Uiteindelijk werd hij in de buurt van St. Tropez gearresteerd en door de Franse justitie aan Nederland uitgeleverd.