Kris en Lisanne belden acht keer vanuit jungle

AMERSFOORT - De overleden Amersfoortse vriendinnen Kris Kremers en Lisanne Froon hebben na hun verdwijning in Panama acht keer geprobeerd om een noodnummer te bellen. Dat blijkt uit analyse van hun smartphones: een iPhone en een Samsung.
Volgens de Panamese krant La Estrella zochten de vrouwen voor het eerst contact op 1 april, de dag dat ze verdwenen tijdens een wandeling in de jungle. Kort na elkaar bellen ze dan tevergeefs naar 112. Op 2 april proberen ze het nog een paar keer. Later die dag bellen ze ook het Panamese noodnummer 911, maar ook dat lukt niet. Op 3 april wordt voor het laatst 911 gebeld. Opvallend is dat de iPhone op 6 en op 11 april nog een keer wordt aangezet, zonder dat daarbij de toegangscode wordt ingetoetst.
Aangenomen wordt dat Kris en Lisanne verdwaald zijn geraakt tijdens hun wandeling in de jungle of een ongeluk hebben gekregen. De ouders van Kris geloven dit niet. Hun advocaat denkt dat er 85 procent kans is dat er iets anders met de vrouwen is gebeurd. Hij sluit een misdrijf niet uit.
Eind juni werden de eerste resten gevonden waaruit bleek dat de twee vrouwen om het leven zijn gekomen. Ook werd er een rugzak gevonden met daarin onder meer een fotocamera.
Begin augustus werden nieuwe botresten ontdekt die DNA-materiaal bevatten dat matcht met dat van Kris. Vorige week zijn opnieuw botresten gevonden van Lisanne.