Culturele organisaties in stadhuis Utrecht

UTRECHT - In het Utrechtse stadhuis komen binnenkort drie culturele organisaties te zitten. Toerisme Utrecht, Cultuurpromotie Utrecht en Architectuurcentrum Aorta nemen rond de jaarwisseling zo goed als zeker hun intrek in het pand als de ambtenaren naar het nieuwe stadskantoor verhuizen. Dat bevestigt Ronald Trum, directeur van Toerisme Utrecht.
Trum: "Wij komen te zitten op de benedenverdieping, gelegen tussen de Oudegracht en de Ganzenmarkt, waar op dit moment nog de fractiekamers van de politieke partijen zijn. Zij gaan een verdieping omhoog." Het VVV-kantoor blijft gewoon op het Domplein. De nieuwe ruimte is niet gratis: "Wij betalen een marktconforme prijs voor de kantoorruimtes", aldus Trum.

VERHUIZING

Er is plek over in het stadhuis aan de Korte Minrebroederstraat omdat veel ambtenaren volgende maand verhuizen naar het nieuwe stadskantoor bij Utrecht Centraal. De gemeenteraad blijft wel gewoon in het stadhuis.
D66-fractievoorzitter Klaas Verschuure is blij met de verhuizing. De fracties krijgen daardoor iets meer ruimte en dat was nodig ook: "In vergelijking met andere grote steden hebben de Utrechtse fracties momenteel weinig ruimte."

TOUR

Ook de organisatie van de Tour de France komt tijdelijk in het stadhuis te zitten. Als zij in 2015 weggaan, neemt de afdeling Erfgoed van de gemeente Utrecht hun kantoorruimte over.