Familie vraagt om ultieme zoekactie naar Kris en Lisanne

AMERSFOORT - De Panamese autoriteiten moeten op korte termijn een uitgebreide zoekactie doen naar de resten van Lisanne Froon en Kris Kremers. Die oproep doen de ouders van Kris. Ze vragen zich af waar de beloofde poging blijft om zo veel mogelijk van de Amersfoortse vriendinnen terug te vinden.
Sinds hun verdwijning in de Panamese jungle zijn meerdere keren stoffelijke resten van de Amersfoortse vriendinnen gevonden, maar onduidelijk blijft of en wanneer er meer gevonden zal worden. Daardoor is het voor de familie niet mogelijk om een uitvaart te houden en afscheid te nemen.

BELOOFD

Volgens de familie is van de door de autoriteiten beloofde speuractie langs de rivier nog niets terechtgekomen. Het steekt de nabestaanden dat de resten kennelijk gevonden worden door mensen die er toevallig langs lopen. De ouders van Kris willen dat Panama snel bekendmaakt of er nog wel gezocht gaat worden. Anders organiseren ze zelf een zoektocht.
Ook vraagt de familie nogmaals om de uitslagen van het onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut. Die zijn nog niet bekendgemaakt, terwijl er wel met regelmaat berichten naar buiten komen die de familie niet kan verifiëren.
Het is inmiddels ruim twee maanden geleden dat de rugzak met eigendommen van de Amersfoortse vrouwen werd gevonden. Kort daarna werden de eerste botresten in de jungle aangetroffen.
Aangenomen wordt dat de vriendinnen zijn verdwaald. De ouders van Kris betwijfelen dat. Ze hebben de tocht in de Panamese jungle zelf bewandeld. Op de site answersforkris.com hebben ze een video geplaatst met amateurbeelden van de reconstructie in Panama.

Amateurbeelden van reconstructie in Panama

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.