Bolsius roept op tot dialoog en verdraagzaamheid

AMERSFOORT - Burgemeester Bolsius van Amersfoort heeft voorafgaand aan de raadsvergadering dinsdagavond stilgestaan bij het vertrek van Jermaine W. en zijn gezin naar Syrië. W. heeft zich vermoedelijk aangesloten bij terreurorganisatie Islamitische Staat.
Bolsius geeft geen interviews over de vertrokken familie en koos ervoor een verklaring voor te lezen. Hij riep daarin op tot dialoog en verdraagzaamheid in de stad.
Na afloop van de raadsvergadering trokken de burgemeester en de fractievoorzitters zich terug voor een geheim overleg over de situatie rondom Jermaine W. en zijn gezin. De inhoud van het gesprek blijft geheim, omdat het om privacygevoelige informatie gaat en de AIVD nog volop onderzoek doet. Na afloop wilden de fractievoorzitters slechts kwijt dat ze tot dusver tevreden zijn over hoe Bolsius met de situatie omgaat.
Fractievoorzitter Ad Meijer van de SP zat de besloten vergadering als enige niet uit. Hij is van mening dat er in de openbaarheid over de jihadstrijders en eventuele risico's voor Amersfoort gesproken moet worden. De inwoners hebben daar volgens hem recht op.
De ChristenUnie in Amersfoort roept moslims en niet-moslims op om samen op de foto te gaan. Met deze zogenaamde WE-fies hoopt de partij dat de verschillende groepen in de samenleving nader tot elkaar komen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.