Vacature: commissaris van de koning in Utrecht (m/v)

PROVINCIE UTRECHT - Gevoel voor humor, daadkrachtig en 100 procent inzet voor de provincie Utrecht. Zo maar een paar eisen waaraan de nieuwe commissaris van de koning (cvdk) van Utrecht moet voldoen als het aan Provinciale Staten ligt.
Vanavond wordt er gepraat over de opvolger van Willibrord van Beek, die sinds vorig jaar waarnemend commissaris is. Provinciale Staten stellen dan een vacature op aan de hand van de voorlopige profielschets, een soort wensenlijstje dat de partijen al hebben gemaakt.
De ChristenUnie vindt het bijvoorbeeld belangrijk dat de nieuwe commissaris een klik heeft met de inwoners, die overwegend jong en hoogopgeleid zijn. De PVV wil een cvdk die boven de partijen staat. Volgens fractievoorzitter René Dercksen voldoet de huidige commissaris Van Beek aan die eis. Wat hem betreft mag de VVD'er blijven.
Ook minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken is vanavond aanwezig. Hij is nauw betrokken bij de sollicitatieprocedure voor commissarissen van de koning.
Als alles goed gaat, is de vacature morgen te lezen in de Staatscourant én kunnen belangstellende politici een sollictatiebrief schrijven. Uiteindelijk wordt pas in het voorjaar duidelijk wie daadwerkelijk de nieuwe Utrechtse commissaris van de koning wordt.