Verstandelijk beperkt meisje achtergelaten in busje

UTRECHT - Een buschauffeur van Klomp Groepsvervoer heeft in Utrecht een verstandelijk beperkt meisje alleen achtergelaten in zijn bus.
De man parkeerde na zijn rit op de Bruisdreef in Overvecht. Hij dacht dat zijn bus leeg was. Omwonenden ontdekten dat het meisje nog in de afgesloten bus zat en schakelden de politie in. Door een ruit in te slaan, kon ze bevrijd worden. Het meisje maakt het volgens de politie goed.
Klomp, onder meer verantwoordelijk voor het leerlingenvervoer in Utrecht, betreurt de situatie. Het bedrijf heeft met de ouders overlegd en wil verder niet op de kwestie ingaan.

LEERLINGENVERVOER

Leerlingenvervoer is bedoeld voor scholieren met een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke functiebeperking. Zij zijn niet in staat om zelfstandig met het openbaar vervoer te reizen en afhankelijk van aangepaste busjes.

KLACHTEN

De SP in Utrecht heeft meerdere klachten binnengekregen over het leerlingenvervoer en spreekt van een 'chaos'. Ouders weten niet wie hun kind 's ochtends komt ophalen, kinderen worden te laat en soms helemaal niet opgehaald en het is lastig om gehoor te vinden bij de vervoersmaatschappij, stelt de partij.
Ouderorganisatie Balans bevestigt tegenover RTV Utrecht dat er vaker fouten worden gemaakt. Volgens de SP zijn er al sinds 2011 problemen. Raadslid Vincent Wijlhuizen wil dat de wethouder de situatie zo snel mogelijk oplost.
Klomp beaamt dat er begin dit schooljaar klachten waren. Volgens het bedrijf kwam dit doordat er nieuwe chauffeurs en routes waren. Inmiddels is de situatie verbeterd, stelt de vervoerder. Volgens Klomp zijn er niet meer klachten binnengekomen dan vorig jaar in deze periode.