Douwe Egberts sluit eigen winkels en cafés

UTRECHT - Douwe Egberts sluit op termijn al zijn eigen winkels en cafés. Het assortiment zal voortaan te koop zijn bij de circa 400 winkels van Blokker, dat ook het beheer van het befaamde spaarprogramma van de koffie- en theeproducent overneemt. Dat maakte DE woensdag bekend.
DE heeft in totaal 14 eigen vestigingen, die allemaal dicht gaan. Hoe veel mensen daardoor hun baan verliezen, kon een woordvoerder nog niet zeggen. Daarnaast telt de keten 12 vestigingen die in handen zijn van franchiseondernemers. Het bedrijf gaat de komende tijd met hen in gesprek, aldus de zegsman.
In Utrecht zit een DE-winkel in de Vinkenburgstraat en een DE-café aan de Korte Jansstraat. DE en Blokker zijn onlangs al een proef begonnen net de nieuwe werkwijze in vier winkels, in Amsterdam, Alkmaar en Eindhoven. Vanaf medio volgend jaar is het geschenkenassortiment van DE verkrijgbaar in alle Blokker-winkels, en kunnen klanten daar hun spaarpunten verzilveren.
Na de in mei aangekondigde fusie met de koffietak van het Amerikaanse voedingsmiddelenconcern Mondelez, gaat DE verder onder de naam Jacobs Douwe Egberts. Het bedrijf wil zich puur gaan
toeleggen op de productie van koffie en thee. Een eigen winkelnetwerk past daar niet bij.
Door de samenwerking met Blokker is wel het voortbestaan van het spaarprogramma verzekerd. De waardepunten op de verpakkingen koffie en thee bestaan sinds de jaren '20 van de vorige eeuw. Het is
daarmee het oudste, nog actieve spaarsysteem in zijn soort van Nederland.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.