Profiel nieuwe commissaris van de koning vastgesteld

PROVINCIE UTRECHT - De nieuwe commissaris van de koning (cvdk) van de provincie Utrecht moet een daadkrachtige, innemende persoonlijkheid zijn, die als boegbeeld uitdraagt waar de provincie voor staat. Hij of zij moet daarnaast een goed politiek netwerk hebben en een scherp voorzitter zijn.
Dat staat in de vacature voor de nieuwe cvdk die de Provinciale Staten in een bijzondere zitting woensdagavond heeft vastgesteld. Van de nieuwe commissaris wordt verder verwacht dat hij of zij zich voor meer dan 100 procent inzet voor de provincie en al heel wat ervaring heeft in het openbaar bestuur.
Aanwezig op de vergadering was ook minister Plasterk van Binnenlandse Zaken. De vacature staat voor hem symbool voor een politieke nederlaag. Plasterk heeft de afgelopen jaren hard gevochten voor een fusie van Utrecht met Flevoland en Noord-Holland, maar dat is voorlopig van tafel.
Willibrord van Beek, vorig jaar aangesteld als interimmer, zou de laatste cvdk zijn van de provincie Utrecht. Omdat de megaprovincie niet doorgaat, komt er donderdag dus alsnog een vacature voor een nieuwe volwaardige commissaris van de Koning in de Staatscourant. Wie het wordt, is dan over een half jaar bekend.

Vacature nieuwe commissaris van de koning vastgesteld
Vacature nieuwe commissaris van de koning vastgesteld

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.