Vergeten meisje in gehandicaptenbus geen incident

UTRECHT - Het leerlingenvervoer door Klomp Groep ligt onder vuur. RTV Utrecht bracht woensdag naar buiten dat een verstandelijk beperkt meisje uit een taxibus is bevrijd omdat een chauffeur haar was vergeten. Het incident past in een reeks klachten van ouders.
Ouders hebben grote zorgen over het leerlingenvervoer van Klomp, dat bedoeld is voor scholieren met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Ze weten niet wie hun kind 's ochtends komt ophalen, kinderen worden te laat en soms helemaal niet opgehaald en het is lastig om gehoor te vinden bij de vervoersmaatschappij.

CHAOS

De SP in Utrecht spreekt van een 'chaos'. "Het gaat om een kwetsbare groep kinderen die veel baat heeft bij ritme en regelmaat en dus niet bij slecht georganiseerd en slecht uitgevoerd leerlingenvervoer. Dit moet dus zo snel mogelijk, liefst morgen nog, worden opgelost", zegt SP-raadslid Vincent Wijlhuizen.

AANBESTEDING

Ouderorganisatie Balans noemt de situatie 'schandalig' en wijt het mede aan de aanbestedingsprocedure van de gemeente. "Er wordt meer gekeken naar financiën dan naar kwaliteit. Daardoor wordt er water bij de wijn gedaan", afdus Balans-voorzitter Daniella Krijger.
Klomp zegt vaker problemen te hebben bij de start van het nieuwe schooljaar. Er werken dan nieuwe, onervaren chauffeurs en de routes zijn veranderd. Inmiddels is de situatie verbeterd, oordeelt het vervoersbedrijf.

GEEN EXCUUS

De Utrechtse SP vindt het nieuwe schooljaar geen excuus. "School begint altijd eind augustus of begin september. Je kan je erop voorbereiden", stelt Wijlhuizen.
Het meisje dat vrijdag alleen in een bus werd achtergelaten op de Bruisdreef werd uiteindelijk ontdekt door omwonenden. Ze werd bevrijd doordat er een ruit werd ingeslagen. Het meisje maakt het inmiddels goed.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.