Meer winst voor bouwbedrijf VolkerWessels

AMERSFOORT - Bouwbedrijf VolkerWessels uit Amersfoort heeft ondanks 'zorgelijke' marktomstandigheden de winst zien groeien. De nettowinst in het eerste halfjaar steeg van 32 miljoen naar 35 miljoen euro. De omzet bleef stabiel op 2 miljard euro. Dat maakte de onderneming donderdag bekend.
Hoewel de woningmarkt in Nederland uit het dal lijkt te klimmen, is er nog te weinig werk in de vastgoed- en de infrastructuurmarkt en in de bouw. Dat betekent dat de prijzen laag blijven, klaagt de onderneming. Dat er ondanks de malaise nog steeds winst is gemaakt, komt volgens VolkerWessel doordat de hand op de knip is gehouden en er slim is gepland.
Het bedrijf heeft voor de toekomst al enkele grote projecten in de wacht gesleept. Zo gaan de Amersfoorters aan de slag met de nieuwbouw van Universiteitsgebouw Campusplein voor de Vrije Universiteit in Amsterdam, sloot het contracten voor het landelijke megaproject Ruimte voor de Rivier en voor offshore windprojecten in de Noordzee.
Afgelopen maanden heeft VolkerWessels voor 48 miljoen euro geïnvesteerd in nieuw materieel. Er zijn onder meer twee nieuwe werkschepen aangeschaft voor de offshore activiteiten. Ook is een nieuwe asfaltcentrale in Harderwijk in gebruik genomen. Daarnaast deed VolkerWessels een aantal overnames in Canada.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.