Justitie vervolgt oud-wethouder Damen uit Leersum

LEERSUM - Oud-wethouder Jacques Damen uit Leersum wordt vervolgd wegens fraude. Hij zou onterecht woon-werkverkeer hebben gedeclareerd toen hij als wethouder in Vlissingen werkte.
Damen woonde in Leersum toen hij in Vlissingen aan de slag ging als wethouder. Hij kreeg daarom een vergoeding om in een pension te verblijven. Daarnaast declareerde hij vanuit Vlissingen heen- en terugreizen van bijeenkomsten in de buurt van Leersum, terwijl hij in werkelijkheid meteen doorreed naar huis. Hij zou telkens 200 kilometer teveel hebben gedeclareerd.
De fraude kwam vorig jaar aan het licht nadat Damen opstapte vanwege zijn gezondheid. Niet veel later ontstond er ophef over zijn declaraties, wat burgemeester René Roep uiteindelijk de kop kostte.
D66 in Vlissingen drong destijds bij de raad aan om aangifte te doen van de fraude, maar stapte vervolgens zelf naar de politie toen de partij geen raadsmeerderheid achter zich kreeg. Rijksrecherche deed daarna onderzoek naar het declaratiegedrag van de VVD-wethouder.
Damen staat volgende maand al voor de rechter.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.