CineMec wordt onderdeel van Pathé

UTRECHT - De Edese bioscoop CineMec wordt onderdeel van de Franse keten Pathé. CineMec behoudt zijn eigen identiteit, maar wordt in de Pathé holding ondergebracht. De plannen voor een megabioscoop in Leidsche Rijn Centrum gaan gewoon door. Beide bedrijven hebben dat vrijdag bekendgemaakt.
De overname door Pathé komt nadat CineMec eerder in financiële problemen raakte. Dat gebeurde toen bekend werd dat de ontwikkeling van het gebied rond de bioscoop niet doorging. CineMec had toen al met geleend geld geïnvesteerd in een parkeergarage in de geluidswal van de A12.
Pathé exploiteert in de binnenstad van Utrecht de relatief kleine bioscoop Rembrandt en wilde ook een megabioscoop in de stad bouwen. Daar gaf de gemeente Utrecht geen toestemming voor, omdat behalve Cinemec ook al een megabioscoop bij het Jaarbeursplein wordt gebouwd. Door de overname van CineMec krijgt Páthe alsnog vastere voet aan de Utrechtse grond.
De megabioscoop in Leidsche Rijn Centrum, met de naam De Sterrekijker, moet volgend jaar openen en zal onder het merk Cinemec worden geëxploiteerd. Ook in Nijmegen bouwen de twee bedrijven samen aan een nieuw bioscoopcomplex.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.