Meer klachten over taxivervoer door bezuinigingen

HOOGLAND - Het Utrechtse incident waarbij een kind in een leeg taxibusje werd achtergelaten, zorgt voor een stroom aan verontwaardigde en boze reacties. Veel taxichauffeurs die reageren, zeggen dat er meer fouten gemaakt worden. En dat zou komen door bezuinigingen.
Gemeenten kiezen voor het leerlingenvervoer steeds vaker de goedkoopste aanbieder. Maar dat gaat ten koste van de kwaliteit. Voor veel taxibedrijven wordt het steeds moeilijker om voor minder geld toch goed vervoer te regelen.
Leewis Personenvervoer uit Veenendaal vervoerde ook veel kinderen met een handicap en een beperking, maar is daar mee gestopt. De vervoerder wil niet meegaan in de schaalvergroting en richt zich nu op individueel vervoer.
Manager Wim Leewis: "Door de aanbestedingen wordt er vooral naar de prijs gekeken. En als je het aanbiedt zoals je het graag zou willen doen, ben je gewoon te duur."

KRAP

Taxibedrijf Besseling uit Amersfoort vervoert nog wel leerlingen met een handicap, maar erkent dat het financieel erg krap is. Het bedrijf zegt niet de goedkoopste te zijn, maar wil geen concessies doen aan de kwaliteit.
Directeur Edwin Besseling zegt er alles aan te doen om het vervoer vlot en veilig te laten verlopen. Zo worden de auto's gevolgd en is er regelmatig telefonisch contact met de chauffeurs.
De branchevereniging voor het leerlingenvervoer adviseert ouders om direct aan de bel te trekken als er klachten zijn.

KREIJKAMP

Jeroen Kreijkamp, de Utrechtse wethouder van Onderwijs, heeft een gesprek gehad met Klomp. "Daarin is gesproken over het incident en heeft vervoersbedrijf Klomp mij bevestigd dat zij de geldende kwaliteitsrichtlijnen hanteren en nogmaals onder de aandacht hebben gebracht."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.