"Twee inwoners Utrechtse Heuvelrug betrokken bij jihadreis"

UTRECHTSE HEUVELRUG - Een inwoner van Utrechtse Heuvelrug is op jihadreis geweest. Een ander zou dat nog overwegen. Burgemeester Naafs heeft dat donderdagavond bekendgemaakt in een commissievergadering na vragen van de VVD.
Volgens de burgemeester gaat het om een minderjarige die zou sympathiseren met de gewelddadige jihad. De andere persoon zou al eerder zijn afgereisd is inmiddels terug in Nederland. De gemeente is met beide inwoners in gesprek, laat Naafs weten.
JIHADGEZIN
De meldingen in Utrechtse Heuvelrug staan niet op zichzelf. Vorige week meldde RTV Utrecht dat een Amersfoorts gezin vermoedelijk wil meevechten voor het stichten van een islamitische staat. Bronnen meldden aan de NOS dat het gaat om het gezin van Jermaine W, die eerder met de radicaal-islamitische Hofstadgroep in verband werd gebracht.
Deze week werd ook bekend dat een 19-jarig meisje uit Soesterberg is vertrokken naar Syrië om zich aan te sluiten bij de jihad. De laatste vermeende jihadganger uit Huizen die eerder was opgepakt, werd donderdag door de onderzoeksrechter in Utrecht vrijgelaten vanwege onvoldoende ernstige aanwijzingen.
Kent u personen die sympathiseren met de Islamitische Staat? Neem dan contact op met onze redactie via nieuws@rtvutrecht.nl of bel de tiplijn: 030-8500 500.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.