Gemeente bouwt parkeergarage onder Jaarbeursplein

UTRECHT - De gemeente Utrecht gaat zelf de parkeergarage onder het Jaarbeursplein aanleggen. Dat heeft het college van B en W afgesproken met een projectontwikkelaar die twee nieuwe kantoortorens op het plein gaat bouwen.
De garage zou eerst worden aangelegd samen met de Jaarbeurs in het Beatrixgebouw, maar die zag daarvan af. Om de werknemers van de kantoren en gasten van het nabijgelegen NH Hotel toch een parkeerplek te geven, moest de stad het heft in eigen handen nemen, schrijft B en W aan de gemeenteraad.
Omdat er voor de komst van de garage een wijziging in het bestemmingsplan nodig is, moet de gemeenteraad eerst akkoord gaan. Ook kunnen belanghebbenden tot 25 september hun zienswijzen indienen.

HUURDER

De komst van de gebouwen was al voorzien. Nieuw is dat er voor één van de kantoren al een grote huurder uit Utrecht is gevonden. Wie dat is, wil de gemeente niet zeggen totdat de gemeenteraad akkoord is gegaan. Op de begane grond komen winkels en horeca.
De gebouwen worden naast de tramlijn geplaatst, zodat er nog een groot plein overblijft. In de zomer van 2017 moet de eerste toren van ongeveer 45 meter hoog worden opgeleverd. Het andere kantoor zal worden gebouwd zodra daar ook een huurder voor is gevonden. De garage moet in 2018 klaar zijn.
Overigens zijn dat niet de enige bouwactiviteiten op het Jaarbeursplein. Zo wordt komend jaar de megabioscoop gebouwd en mag de eigenaar van Leeuwensteyn, het gebouw pal voor het nieuwe stadskantoor, ook nieuwbouw plegen. Waarschijnlijk wordt dat een World Trade Centre.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.