"Jermaine W. betrokken bij Koranles kinderen"

AMERSFOORT - Een jihadistennetwerk in het Gooi verzorgt al vijf jaar Koranlessen aan kinderen en jongeren. Voorzitter van de stichting Educatief Instituut Arabische Taal en Cultuur is de voormalige Hofstad-verdachte Jermaine W. uit Amersfoort, die vorige week met zijn gezin naar Syrië is vertrokken, concludeert nrc.next op basis van
eigen onderzoek.
De stichting heeft als doel de kennis te bevorderen van ,,zowel de Arabische als de Nederlandse taal, kunst en cultuur''. Daarnaast is in de regio ook het Gooisch Educatief Instituut voor de Arabische taal gevestigd. Officieel kunnen kinderen tussen de 6 en 16 jaar daar voor een cursus Arabisch terecht, maar uit de lesfolder blijkt dat de lessen gericht zijn op het leren van de Koran en het vergroten van de islamkennis.
Oprichter en een van de docenten is Abou Hafs, een Hilversumse radicale prediker die op YouTube de jihad verheerlijkt.
De organisaties zouden volgens bronnen deel uitmaken van een netwerk waartoe ook gezinnen behoren die onlangs naar Syrië afreisden of daar plannen voor zouden hebben. Of de kinderen in deze 'jihadgezinnen' ook les kregen bij de organisaties, is niet duidelijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.