Man overlijdt na brugbotsing Maarssen

MAARSSEN - Een 27-jarige man uit Maarssen is zaterdagnacht rond 1.15 uur om het leven gekomen na afloop van de Vechtse vaarparade. Hij stootte zijn hoofd tegen de Termeerbrug in Maarssen op het moment dat hij er onderdoor voer. De politie heeft de eigenaar van de boot aangehouden.
Volgens de politie stond het slachtoffer achter het roer van de boot en voer hij samen met drie bekenden over de Vecht, waar op dat moment de vaarparade plaatsvond. De boot voer vanuit Maarssen richting Utrecht onder de Temeerbrug door. Hierbij kwam de man met zijn hoofd tegen de brug.

TRAUMATEAM

Een traumateam werd opgeroepen om assistentie te verlenen. De hulpdiensten hebben de man gereanimeerd, maar dat mocht niet baten. De Maarssenaar overleed aan zijn verwondingen.
De 36-jarige eigenaar van de boot werd aangehouden. De politie onderzoekt of er sprake is van schuld, omdat de Maarssenaar als eigenaar verantwoordelijk is voor wat er aan boord gebeurt. De overige opvarenden, een vrouw van 24 en een man van 31, bleven ongedeerd. Voor alle betrokkenen is slachtofferhulp aangeboden.