Utrecht bouwt grootste fietsenstalling ooit

UTRECHT - Utrecht schrijft maandag geschiedenis door de start van de bouw van de grootste overdekte fietsenstalling ter wereld. Naast het Centraal Station verrijst een stalling van drie verdiepingen met plaats voor 12.500 fietsen. In 2016 moet het eerste deel van het mega-fietsenhok klaar zijn.
Spoorbeheerder ProRail levert maandagmorgen ook weer een deel van de omvangrijke stationsrenovatie op. De sporen 1, 2 en 3 zijn in de richting van de binnenstad opgeschoven. De perrons zijn dubbel zo breed geworden, terwijl het dak van de perrons nu de vloer vormt van het oostelijke deel van het nieuwe Stationsplein. Utrecht gaat daar de komende jaren nog aan bouwen.
ProRail en Utrecht zijn al jaren aan het werk in het Centraal Station. De omvangrijke bouwwerkzaamheden zijn nodig omdat ProRail het aantal reizigers per jaar in Utrecht in 2030 schat op zo'n 100 miljoen. De gemeente grijpt de renovatie van het spoorcomplex aan om de verouderde omgeving helemaal te vernieuwen. Het nieuwe stationsgebouw is naar verwachting eind 2016 klaar.

Projectleider op Radio M Utrecht over grootste fietsenstalling ter wereld
'Utrecht bouwt grootste fietsenstalling ooit'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.