Huizenzoekers werken mee aan plannen Soesterberg

SOESTERBERG - Toekomstige bewoners van de vliegbasis Soesterberg bepalen deze week hoe hun huis eruit komt te zien. Ze opperen samen met experts en marktpartijen ideeën voor de nieuw te bouwen wijk.
Deze week kunnen belangstellenden komen meedenken op het voormalig vliegveld. "We willen het maken van plannen op een andere manier aanpakken en huizen bouwen waar mensen echt behoefte aan hebben", vertelt projectleider Gelinde Groeneveld. "Alle ideeën zijn welkom."
Volgens Groeneveld blijft het grootste gedeelte van het terrein bestaan uit natuur. "Er komt een groot park en op een klein gedeelte gaan we woningen bouwen." Over de precieze invulling kan iedereen zijn licht laten schijnen. Volgens de eerste plannen moeten er ongeveer 350 huizen komen in het dure en middeldure segment.
Iedere dag zijn er sessies waar mensen hun ideeën kwijt kunnen. Maandag vertelt een aantal 'vrije denkers', onder wie een kunstenaar en een filosoof, wat ze van de plannen vinden. Ook hun mening wordt meegenomen. Vrijdag worden de meningen gepresenteerd aan de provincie Utrecht en de gemeenten Zeist en Soest.

Projectleider over bouwplannen vliegbasis Soesterberg