Hof wil meer onderzoek naar woningovervallen

ZEIST/VOORTHUIZEN - Het gerechtshof heeft de uitspraak rond twee geruchtmakende woningovervallen in Voorthuizen en Zeist uitgesteld. Het hof vindt extra onderzoek nodig in de zaak.
In de zomer van 2012 pleegden drie mannen en een vrouw een woningoverval in het Gelderse Voorthuizen. Een bewoner werd neergeschoten, maar hij verdedigde zich met een mes en stak een van de overvallers dood.
Een ander uit het groepje had diezelfde dag ook al toegeslagen in Zeist. Daar werd een 93-jarige man toegetakeld in zijn eigen huis en beroofd van zijn pinpasjes. Vanwege zijn verwondingen kon het slachtoffer pas uren later alarm slaan.
De zaak tegen de overvallers dient momenteel in hoger beroep. De twee overgebleven mannen werden eerder veroordeeld tot acht en vijf jaar cel, maar het Openbaar Ministerie probeert ze nog veel langer achter de tralies te krijgen. Het OM vindt twaalf en acht jaar gepast.
Maandag zou het gerechtshof daar over uitspraak over doen, maar de beslissing is uitgesteld. Het hof vindt dat er nog een extra getuige moet worden gehoord. De uitspraak volgt nu op z'n vroegst in november.