Geen verruiming van vergunning Utrechtse motorclub

UTRECHT - Milieugroep Zuilen is blij dat er op het terrein van Motorcrossvereniging Utrecht niet nog meer geracet mag worden. De motorcrossclub wilde een verruiming van de bestaande vergunning, maar de Raad van State wees dat verzoek af.
Door de uitspraak mogen er op woensdagavond niet meer dan tien motoren tegelijk over het circuit crossen. De beslissing is een domper voor de motorcrossvereniging. Die wilde met een verruiming van de afspraken juist dat er meer gecrost kon worden.
De milieuclub liet eerder weten bezwaar te hebben tegen de plannen. "Een verruiming van de vergunning zou tot toenemende overlast leiden", aldus woordvoerder Lokke Rang van de belangenorganisatie. Volgens een woordvoerder zijn er duizenden mensen in de omgeving die het geluid van de ronkende motoren kunnen horen.

NIEUWE VERGUNNING

De motorcrossvereniging heeft intussen ook een nieuwe vergunning aangevraagd. Als die er komt, kan dat volgens Rang alsnog leiden tot meer overlast. De milieuclub kijkt daarom kritisch naar de nieuwe aanvraag en hoopt daarover met de motorcrossvereniging in gesprek te kunnen.
De aanvraag van de nieuwe vergunning ligt op dit moment bij de gemeente.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.