Regiogenoten bij Prinsjesdag

PROVINCIE UTRECHT - De hoedjes, de rijtoer, de Troonrede, de pakkende uitspraken van politici en uiteraard ook de zwaaiende handen van de koning en koningin. Dinsdag stond in het teken van Prinsjesdag.
Veel regiogenoten zijn afgereisd naar Den Haag, waar het jaarlijkse politieke spektakel plaatsvindt. Oranjefan Oscar Meijer uit Amersfoort was, zoals wel vaker, de eerste op het Binnenhof. Om zes uur ' s ochtends trad hij al aan, vastberaden om niets te missen. Eten doet hij niet, "want dan heb je de neiging om naar het toilet te gaan", zegt hij tegen RTL Nieuws.
De Veenendaalse politicus Roelof Bisschop miste zeker niets. De SGP'er is lid van de Tweede Kamer en maakte daarmee deel uit van het politieke circus. En hij nam zijn vrouw mee, uiteraard met hoedje.
Tweede Kamerlid Marianne Thieme uit Maarssen draagt op Prinsjesdag altijd opzienbarende kleding. Dit jaar was dat een jurk met biljetten van honderd euro. Ze protesteerde daarmee tegen de groene 'verkooppraatjes' van het kabinet.
Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken kreeg slecht nieuws aan het begin van de dag. De Utrechter eindigde in de traditionele lijstjes met meest populaire ministers in de onderste regionen.
Prinsjesdag gaat uiteindelijk om de begroting van het komende jaar; waar gaat het geld van het Rijk heen? Kinderen op veel basisscholen in de regio krijgen vandaag te horen hoe dat in z'n werk gaat. Onder meer op De Fontein in Houten kregen leerlingen les over Prinsjesdag.

Kamerlid Roelof Bisschop uit Veenendaal maakt zich klaar voor Prinsjesdag (1)
Kamerlid Roelof Bisschop uit Veenendaal maakt zich klaar voor Prinsjesdag (2)
Kamerlid Roelof Bisschop uit Veenendaal maakt zich klaar voor Prinsjesdag
Leerlingen in Houten kregen les over Prinsjesdag