Burgemeester Van den Brink verlaat IJsselstein

IJSSELSTEIN - Patrick van den Brink stopt als burgemeester van IJsselstein. Vanaf december is hij de nieuwe directeur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid in Utrecht.
Van den Brink zit sinds 2007 op de bestuurszetel. In een verklaring van de gemeente benadrukt hij dat hij dat met trots heeft gedaan: "IJsselstein is een fantastische gemeente om burgemeester van te zijn. Er heerst een no-nonsense mentaliteit. Dat spreekt mij erg aan."

700 JAAR IJSSELSTEIN

"Ik zal de zaken die mensen echt raken, gaan missen", zegt Van den Brink. "Ik kijk terug op een prachtige viering van 700 jaar IJsselstein en het Koninklijk bezoek in 2013. Trots ben ik op de daling van de criminaliteitscijfers. Dieptepunten waren de momenten van menselijk leed. Dat zijn de momenten die ertoe doen."
Zijn nieuwe werkgever CCV helpt gemeenten bij de bestrijding van georganiseerde criminaliteit. "Vanuit mijn functie van burgemeester weet ik wat er op dat terrein speelt. Die kennis en ervaring neem ik mee", aldus Van den Brink die veiligheid het fundament van de samenleving noemt.

POLITIEACADEMIE

Voor hij naar IJsselstein kwam was Van den Brink wethouder en loco-burgemeester in Hilversum. Daarvoor was hij onder meer leraar op de voorloper van de politieacademie en werkte hij als sociaal rechercheur bij de Sociale Dienst in Amsterdam.
Van den Brink heeft per 1 december eervol ontslag aangevraagd. Daarna blijven hij en zijn gezin in IJsselstein wonen.