Man met vuurwapen leidt politie Utrecht naar buit van inbraak

UTRECHT - In Utrecht zijn acht mensen opgepakt, nadat de politie was uitgerukt om een man met een vuurwapen aan te houden. In het pand waar ze werden aangehouden werden negen computers gevonden, waarvan er zeker één gestolen bleek.
De politie kwam maandag in actie na een melding van een getuige, die de gewapende man op de Laan van Nieuw Guinea een gebouw in had zien lopen. Toen de agenten daar aankwamen probeerden vier mensen via een zijdeur te ontkomen. Die werden door de politie opgevangen en naar het bureau gebracht.
De man die met een vuurwapen was gezien werd binnen gearresteerd, samen met twee vrouwen. Verderop op de Makassarstraat werd nog een man aangehouden die met de gewapende verdachte was gezien. De acht verdachten zijn tussen de 20 en 32 jaar oud en komen uit Utrecht, Veenendaal, Doorn en Antwerpen.
Bij het doorzoeken van het pand vond de politie het vuurwapen. Van de negen computers die in beslag zijn genomen, bleek al snel dat één ervan bij een inbraak was buitgemaakt. De recherche onderzoekt waar de andere pc's vandaan komen.