GroenLinks Utrecht wil thuisprostitutie legaliseren

UTRECHT - Thuisprostitutie moet tijdelijk legaal worden in Utrecht. Dat vindt GroenLinks in de Domstad. Sinds de prostitutieplekken langs het Zandpad en in de Hardebollenstraat zijn gesloten, lijkt het er volgens de partij op dat de vrouwen steeds vaker thuis klanten ontvangen.
GroenLinks wil dat er onderzoek gedaan wordt naar de omvang van thuisprostitutie in de stad en de mogelijkheden om deze vorm van prostitutie te legaliseren. Zolang er geen raamprostitutie in de stad mogelijk is, zou thuisprostitutie legaal moeten worden.

BURGEMEESTER

Burgemeester Van Zanen wijst het plan niet meteen van de hand, maar wil eerst een goed beeld hebben van de illegale prostitutie sinds de sluiting van de ramen.
Toch krijgt het plan van GroenLinks niet alleen bijval. Volgens oppositiepartij Stadsbelang Utrecht valt de omvang van de thuisprostitutie wel mee. Fractievoorzitter Cees Bos: "Je weet helemaal niet of het in grote getalen plaatsvindt. Het is echt niet zo dat er na de sluiting van het Zandpad in één keer meer seksklanten zijn in clubs, bij de tippelzone aan de Europalaan of bij mensen thuis".

PROSTITUTIEZONE

De stad Utrecht praat momenteel over de toekomst van raamprostitutie in de stad. Het college wil graag dat er een nieuwe prostitutiezone komt in de wijk Overvecht, die de inmiddels gesloten prostitutiebootjes aan het Zandpad moet vervangen.